Måleri

Målning med riktigt bra resultat

För att få ett riktigt bra resultat när man målar är det mycket viktigt att varje steg utförs med omsorg. När du anlitar oss kan du vara säker på att vi ser till att grundligt undersöka underlaget innan vi ger dig förslag på passande åtgärder och en offert.

Så här går det till när du beställer måleri från oss:

Vi börjar med att komma ut till dig för ett kostnadsfritt besök. Detta gör vi för att själva kunna bedöma skicket på de ytor som ska målas. Har du exempelvis väggar som relativt nyligen har spacklats, slipats och målats med en neutral färg kan det räcka med att vi endast stryker på den nya färgen i ett par lager. I andra fall kan det krävas mer djupgående åtgärder såsom att skrapa bort gamla tapeter och avflagnad färg för att sedan spackla, slipa och måla.

När vi har utvärderat skicket samt beräknat ytorna ger vi dig en offert att ta ställning till. Så snart du har godkänt denna bokar vi in en tid för att utföra arbetet. Handlar det om utvändig målning kan det hända att vi måste förlägga jobbet till sommarhalvåret för att kunna garantera ett riktigt bra resultat, annars så försöker vi boka in en tid snarast möjligt. Vi har ett väl tilltaget team så väntetiderna brukar vara korta.

Vi köper in det material som behövs för att kunna utföra arbetet och tar med oss detta till arbetsplatsen. Önskar du använda någon särskild färg eller en tapet som du själv köper in så går det givetvis bra, förutsatt att du stämmer av med oss att materialet fungerar att använda på de ytor som önskas.

Vi skyddar alltid golv, lister, fönster och andra öppna ytor mot stänk med papp eller plast innan vi sätter igång. Därefter påbörjar vi erforderligt arbete såsom borttagning av färgrester eller tapeter, spacklar om det finns hål eller ojämnheter och slipar ner ytorna för att de ska bli riktigt släta innan vi målar på färgen. Vi målar med grundfärg vid behov eller direkt med den färgnyans som ska bli slutresultatet. Arbetar man med kvalitetsfärg så brukar det räcka med en eller två strykningar för att få ett jämnt täckande resultat.

När vi har målat färdigt avlägsnar vi omedelbart maskeringstejpen för att undvika att den fastnar och drar med sig färg senare. Rummet lämnas att torka och du har sedan helt nymålade, snygga och jämna ytor som gör att det ser ut som nytt.

Detta är främst exempel på invändig målning, men vi arbetar givetvis lika metodiskt och noga när det handlar om målning utomhus eller av snickerier med mera. Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Målning med riktigt hög kvalitet. Vi målar allt från enstaka rum till hela fastigheter!